Cycling.be Magazine – Fietsen met Erwin Vervecken & Remco Evenpoel

Sigma Sport is GPS partner geworden van de rubriek ‘Fietsen met Erwin’. Elke maand gaat ROX-ambassadeur Erwin Vervecken (3 x Wereldkampioen CycloCross) voor Cycling.be Magazine op pad met een bekende wielrenner. Via dit blog kun je de gereden route en de favoriete trainingsroute van deze renner als GPX-file downloaden. In de juli-uitgave fietst Erwin samen met Remco Evenpoel van Team Deceuninck – Quick-Step.

ROX 12.0 - Fietsen met Remco Evenpoel

Favoriete trainingsroute in de Ardennen:
Als Remco echt zwaar wil trainen, dan trekt hij naar de Ardennen. Zijn favoriete trainingsparcours daar omvat zowat alle gekende maar ook een paar minder gekende hellingen. Start is in La Gleize bij Le Vert de Pommier waar ook Greg Van Avermaet kind aan huis is. Dan gaat het via de Côte de Vecquée, Côte de Macquisard naar La Reid om zo via Theux en de steile Mont Theux richting Remouchamps af te dalen. In Remouchamps volgt één van de kuitenbijters uit Luik-Bastenaken-Luik, de La Redoute. Dan volgt een lus via Sprimont, Côte des Forges, Rôche aux Faucons, Côte de Mont om terug via de Côte de Sprimont door te steken naar Aywaille. Het klimmen is hier nog niet gedaan want met de Côte de Niaster, Côte de Xhierfomont, Côte de Basse Bodeux kom je in Trois Pont waar weer enkele klassiekers uit Luik-Bastenaken-Luik volgen.

Cyclingbe - Fietsen met Remco Evenepoel - ROX 12.0

De Côte de Wanne wordt gevolgd door de steile Stockeu en via een ommetje langs de minder bekende maar niet minder steile Thier de Coo volgen nog de Haute Levée richting Francorchamps om na een lange afdaling de Rosier als laatste te nemen. Een tweede lange afdaling brengt Remco dan naar zijn vertrekpunt voor een totaal van 3711 hoogtemeters. Het is hier dat de conditie vorm krijgt…

Cyclingbe-Fietsen-met-Remco-Evenepoel - Data Center Route

Download de GPX-file van de gereden route

GPX-Track Download

Download de GPX-file van Remco’s favoriete trainingsroute

GPX-Track Download

English Version – Cycling.be Magazine – Cycling with Erwin Vervecken & Remco Evenpoel
Sigma Sport has startet as GPS partner of the ‘Cycling with Erwin’ section. Every month, ROX ambassador Erwin Vervecken (3 x CycloCross World Champion) sets off for Cycling.be Magazine with a famous cyclist. Via this blog you can download the ridden route and the favorite training route of this rider, as GPX file. In the July issue, Erwin cycles together with Remco Evenpoel from Team Deceuninck – Quick-Step.

Favorite training route in the Ardennes:
If Remco wants to train really hard, he will go to the Ardennes. His favorite training course there includes just about all known but also a few less known slopes. Start is in La Gleize at Le Vert de Pommier, also Greg Van Avermaet’s favorite starting point. Then it goes via the Côte de Vecquée, Côte de Macquisard to La Reid to descend via Theux and the steep Mont Theux towards Remouchamps. In Remouchamps follows one of the calf bitters from Liège-Bastogne-Liège, the La Redoute. Then a loop follows via Sprimont, Côte des Forges, Rôche aux Faucons, Côte de Mont to cross back via the Côte de Sprimont to Aywaille. Climbing is not done yet because with the Côte de Niaster, Côte de Xhierfomont, Côte de Basse Bodeux, as you arrive in Trois Pont where again some classics from Liège-Bastogne-Liège will follow.
The Côte de Wanne is followed by the steep Stockeu and via a detour along the lesser known but no less steeper Thier de Coo, to follow the Haute Levée towards Francorchamps to take the Rosier last, after a long descent. Remco then takes a second long descent to his starting point for a total of 3711 altimeters. It is here that the condition takes shape …

Download the GPX-file of ridden course

GPX-Track Download

Download the GPX-file of Remco’s favorite training course

GPX-Track Download

Dieser Beitrag wurde unter Allgemein, BIKE veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>