Cycling.be Magazine – Fietsen met Erwin Vervecken & Laurens De Plus

Sigma Sport is GPS partner van de rubriek ‘Fietsen met Erwin’. Elke maand gaat ROX-ambassadeur Erwin Vervecken (3 x Wereldkampioen CycloCross) voor Cycling.be Magazine op pad met een bekende wielrenner. Via dit blog kun je de gereden route en de favoriete trainingsroute van deze renner als GPX-file downloaden. In de oktober-uitgave fietst Erwin samen met de revelatie van de Tour Laurens De Plus van Team Jumbo-Visma.

Favoriete rondje Pajottenland:
Na een heel succesvolle Tour en winst in de Binckbank Tour in augustus, was ik heel blij om eindelijk ook met Laurens De Plus te kunnen gaan trainen en te babbelen over zijn uitstekende seizoen en motivatie en ambitie voor de volgende seizoenen. Als kind van het Pajottenland ging onze route vanuit zijn woonplaats Ninove aan het tuincenter van zijn ouders richting Aaigem en Herzele om via Sint Lievens Esse terug te keren voor een rustige recuperatie-rit over glooiende wegen enkele dagen na zijn hoogtestage in Zwitserland. De trainingsrit midden doorheen de Vlaamse ardennen met de Bosberg en Muur op wandelafstand is echter niet het favoriete parcours van Laurens. Daarvoor trekt hij liever naar de bergen.

Cyclingbe-Fietsen-met-Laurens De Plus - Data Center route Pajottenland

Favoriete route op trainingsstage – Teide:
Laurens toonde ons ook nog één van zijn favoriete ritten van afgelopen seizoen op trainingsstage in Februari samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk:
“Vanuit ons hotel bovenop de Teide (Canarische eilanden) op 2175m zijn we via de top, gelegen op 2357m, vertrokken voor een eerste lange afdaling van 30km richting Santa Cruz. Daar gaat het dan via de noordflank van het eiland stilaan richting zeeniveau op golvende wegen die altijd variëren tussen de 200-500m hoogte. Op het uiterste noordwesten volgt een kleine tussenknik die ons terug van zeeniveau naar 850m hoogte brengt over een lengte van 20km waarna er weer een afdaling van 15km volgt om ten slotte de 40km lange klim naar de top van de Teide en ons hotel terug aan te vatten. Goed voor 165km en 4667 hoogtemeters. Het is hier dat ik onder andere de goeie basis voor mijn seizoen heb gelegd.”

Cyclingbe-Fietsen-met-Laurens de Plus- Data Center Route

Cyclingbe-Fietsen-met-Laurens De Plus

Download de GPX-file Rondje Pajottenland

GPX-Track Download

Download de GPX-file Trainingsstage Teide

GPX-Track Download

Dieser Beitrag wurde unter Allgemein, BIKE abgelegt und mit , , , , , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>